DUBBELMORAL: Hanteringen av Fredrick Federley, Yasin och Richard Jomshof
22:11
78,637
Reddit
Döms människor i Sverige på olika sätt, baserat på vilken moral de anses ha?
De senaste veckorna har konflikter runt flera känsliga värderingsfrågor lett till intensiv debatt rörande dess företrädares plats i offentligheten.
Vad är skillnaden mellan rättsstat och rättspatos? Gör man verkligen skillnad på folk och folk i Sverige? Och vad blir konsekvenserna för ett samhälle om det ställer krav på moralisk renhet i offentligheten?
Dessa frågor tar jag upp i veckans video.
KÖP MIN T-SHIRT “Demokratins förgörare” här:
👕 bit.ly/2LaqAry
STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
----------------------------------------------------
🥇 Stöd mig via Patreon:
www.patreon.com/HenrikJonsson
📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
FÖLJ MITT VECKOBREV:
💌 mailchi.mp/7f8b9bed9375/henrik
Innehållsförteckning:
00:00 - Intro
02:00 - Dubbelmoral
04:10 - Gott vs Ont
06:20 - Federley vs Cool
09:00 - Yasin vs Flinck
11:17 - Carlsson vs Jomshof
13:25 - Bråvalla vs Roberto
20:55 - Outro
KÄLL-LÄNKAR:
----------
Fredrick Federley i SVT:
www.svtplay.se/video/30566986/carina-bergfeldt/carina-bergfeldt-amadeus-sogaard-och-fredrick-federley-bland-gasterna
Yasin diskuteras i Studio Ett:
sverigesradio.se/artikel/p3-gulds-hyllning-av-yasin-skapar-debatt
Richard Jomshof i “Sverige Möts”
www.svtplay.se/video/30086990/sverige-mots/sverige-mots-sasong-2-9-mars-20-00?modalId=8zVb9ok

Kommentarer
 • Lusio lopez
  Lusio lopez

  Historien och världen har aldrig varit rättvis. Bland alla länder i världen idag har de flesta varit skoningslösa mot sina vanliga humiliaren. Median idag har också påverkat och manipulerad sina medborgare, men en sak är klart, Sverige är rättvisare mot sina alla medborgare jämför med 90% av alla andra länder!

 • Tomas X
  Tomas X

  Det är skillnad på folk och folk.

 • Joakim Grundh
  Joakim Grundh

  Det finns utrymme att statuera exempel av Yasin här och man kan ge upp till 15 år fängelse eftersom det inte kan ges maxstraff på 18 år. Det hela är ju mest ett PR trick så kanske att man skulle klassa det som terrorism eftersom det avser att skapa "skräck" eller "respekt" inför de som man sen saluför handlingarnas utövande till. Vi kan ju fråga oss också, vad skulle hända om Einar, den svenske rapparen, hade kidnappat Lina Pira och tvingat på henne underkläder för att fota henne. 1. Hade våldet värderats annorlunda om det var en kvinna? 2. Hade det värderats annorlunda om det var vit mot svart? Men god damn vilket bra PR knep. Fatta hur mycket det skulle kostat att promota för en sån exponering och ett sånt credd. Go Yasin, gör en Jay Z, 2022! Jag älskar Sverige när det är så här jävla bra show buisness.

 • Peter Norman
  Peter Norman

  Från klarhet till klarhet. Utmärkt! Paolo är ett fantastiskt exempel. När socialdemokratiska justitieministern Geijer idkade samlag med prostituerade i samma kvarter som Paolo Roberto så försvarade statsminister Olof Palme honom och ljög svenska folket i ansiktet. Det är skillnad på olika.

 • Själva Fan
  Själva Fan

  "Detta är vår policy, i fall till fall"

 • ManiacMediaDirector
  ManiacMediaDirector

  Angående Federley, så vill han tydligen göra politisk comeback nu: svname.info/nick/video/gX-enLx9amzVzNg

 • Ruzhki
  Ruzhki

  Det är riktigt synd att folk som Henrik Jönsson, som säger det folk egentligen tycker, inte kan bli statsminister. Medierna kommer alltid vara emot honom, är väl bara en tidsfråga innan SVname gör nåt åt honom, men en annan sak är att man tjänar för dåligt som statsminister, själv har jag bra mkt mer kvar efter skatt än vad vår lägre begåvade statsminister har.

 • Ruzhki
  Ruzhki

  Du har fler kostymer än en kvinna har skor...

 • AEEA
  AEEA

  Riktigt bra video! Berikad på värdefull information. Personligen tycker jag inte att Roberto gjorde något fel, förutom moraliskt då mot sin flickvän. Han köpte sex av en kvinna, och hon fick i utbyte pengar för den tjänst som hon utförde. Man kan såklart gå in på dess detaljer och snacka om hur illa det är för sexhandlare överlag, men det är inte vad jag har tänkt att göra. Det största straffet Paolo får är att folk som samarbetade med honom inom matlagning, då drog sig ur. Han är väl fortfarande grym på att laga mat kan man ju tycka.

 • Miroslav Antonic
  Miroslav Antonic

  Dubbel(så mycket)moral!

 • Kerstin Sundgren
  Kerstin Sundgren

  Tack Henrik igen för dina inlägg. Som vanligt de bästa man kan läsa idag från Sverige. Jag beundrar din idoghet att åter igen ge förstklassiga liknelser samt kommentarer. Hoppas att fler svenskar läser och förstår hur illa det är med den svenska demokratin.

  • Bengt Frantzen
   Bengt Frantzen

   Stefan Löven är svetsare före detta. Han har ingen utbildning

  • Bengt Frantzen
   Bengt Frantzen

   Vilken demokrati?????

 • David31567
  David31567

  Henrik Jönsson och Alice Teodorescu borde bilda ett riktigt borgligt parti så vi kan utrota L, C och även M. För sedan bilda en mogen konservativ/Liberalt block som kan samtala (inte behöver alltid hålla med) med all partier och samarbeta DÄR DET GÅR... när jag menar utrota partier så menar jag att L,C,M ska bort från riksdagen för evigt, så man inte missuppfattar vad jag menar

 • Fredrik Eriksen
  Fredrik Eriksen

  Undra vilka dem 40 tummarna ner är? Vidrigt

 • Pan
  Pan

  Can someone PLEASE put English subs on?

 • SuperLogitech1234567
  SuperLogitech1234567

  Lägg också till hur IKEA knivmorden i Västerås hanterades av media och politikerna där förövaren var en invandrare från Afrika och offren 2 svenskar, jämfört med svärdmordet i Trollhättan där det var en svensk som mördade 3 av invandrar härkomst.

 • Tybold63
  Tybold63

  tankeväckande och visar på att så många svenskar (oftast journalister och politiker) är så självgoda moralister att de (o)medvetet begår brott i dubbelmoralens fula form gång på gång. Men det är tyvärr inte bara här utan även nationer som t.ex. USA är mycket bra på det också. SJW, Woke etc anyone?

 • Adam Mourad
  Adam Mourad

  Marika Carlsson eller andra Antikrist varelser, skulle aldrig våga kritisera Islam eller Muslimernas rättesnöre, Koran'en. I Koran'en uppmanas muslimer till Jihad mot icke muslimer, likaså finns det många verser, som kränker icke muslimer och bokstavligt talat, Kristna och Judar. Skulle jag kopiera en vers, byta "judar och kristna" mot "Muslimer", så skulle jag polisanmälas för kränkning av muslimer, åtalas och säkerligen dömas! Så enkelt är det! Jag undrar, när kommer Européerna att förstå detta, som pågår i deras länder och sätta stopp alla landsförrädare?

 • Adam Mourad
  Adam Mourad

  Vad kan man vänta sig av en MAN, som tar på sig klänning, högklackade skor sminkade läppar, sitter i Sveriges Riksdag, eller I EU-parlamentet?

 • Bassa the heling mind Cassa
  Bassa the heling mind Cassa

  Om emailen e sanna

 • Bassa the heling mind Cassa
  Bassa the heling mind Cassa

  Han e slut han har inte rätten att reprecentrera sverge eller svensk moral Han för hopnings vis helt slut

 • Nelson ThePrimate
  Nelson ThePrimate

  Gör SVT skillnad på folk och folk? Är påven katolik? Skiter björnen i skogen? Sover Dolly Parton på ryggen?

 • Mikael and Pond
  Mikael and Pond

  Du är bäst Henrik !!! Staten och Media bör hyra in dig för att granska sig själva ;)

 • Ann Lindén
  Ann Lindén

  Tänker han på alla barn som mår DÅLIGT 👹👹

 • Ailsa Ni
  Ailsa Ni

  Skrämmande! Min lördagsrutin: lyssna till Henrik Jönsson!

 • Janne Matias Sallinen
  Janne Matias Sallinen

  Du knyter ihop säcken med otrolig precision i detta klipp! Var lite ”orolig” för att resonemanget skulle falla ut i att endast peka ut ”en sida” men min oro var onödig, med tanke på hur välunderbyggt du elaborerade din tes innan kontentan. Detta klipp är kanske inte är den mest underhållande, jämfört med dina andra, men den har den där stringensen och det omutbara i sig som gör den till en av mina favoriter. (Brasklapp, Sveriges media kanske gör det lite för lätt för dig) men det var ändå du som fick ägget att stå på sin ända. Uppskattar dina youtube!

 • Michael Olofsson
  Michael Olofsson

  Fy fan vad bra du är Henrik. Detta är helt lysande.

 • Solrosen Harvissnat.
  Solrosen Harvissnat.

  ÅSSÅ tigger vi ! Bolibompa !

  • Ailsa Ni
   Ailsa Ni

   Kunde inte sagt det bättre själv....

 • soiung toiue
  soiung toiue

  Att försvaret för sitt hycklande eller snedsteg är "Vi kan inte kommentera enskilda fall" gör mig fruktansvärt irriterad, avgå och avskaffa det mesta inom offentligsektor helst igå

 • Sven Nilsson
  Sven Nilsson

  Islam = en värnlös och underordnad grupps existentiella ramverk.. 😆 Lysande definition, Henrik.

 • Dr. Limbo
  Dr. Limbo

  Det var en mördare i USA som tog flera liv ganska nyligt som togs levande av polis och därför antogs av sociala medier vara vit, och detta skulle vara exempel på "vitt privilegium" och "rasbaserad särbehandling av korrupt polis", men när det kom ut att han inte var vit ändrades hela sången och dansen till: "vi borde endast lägga skuld på honom själv för sina handlingar, inte döma hans ras-tillhörighet eller hudfärg".

  • soiung toiue
   soiung toiue

   roligt att titta och man känner sig belåten efteråt👍🏻 Mycket lärorikt!

 • Ami Niq
  Ami Niq

  👌👌🏽👌🏾!!!

 • Niconocco
  Niconocco

  Tack för en återigen lysande video. Eget inspel. Tjänstemanna-ansvar? Om jag på min arbetsplats missköter mig upprepande gånger så kommer det att bli en konsekvens ä. Hur kan det så komma sig att politiker gång på gång kan missköts sig utan att det blir just, någon konsekvens. På sin höjd efter så många fallerade uppdrag fick Morgan Johansson gå. Men besitter sin lön och utför några meningslösa uppdrag men har just samma lön som tidigare.. Hur kommer detta sig?

 • Aslan
  Aslan

  Att du valde att ringa in "skadegörelse" snarare än "olaga hot" i artikeln om Flinck och säger att Yasin misstänks för människorov känns rätt oärligt. Olaga hot är det mer allvarliga brottet Flinck är misstänkt för. Stämpling till människorov är planering, inte utförande, av människorov. Ska man göra moraliska övervägelser angående riktiga händelser så får man ju vara ärlig i hur man själv karakteriserar händelserna. Att säga att det Flinck främst gjorde fel var skadegörelse och att Yasin misstänks för människorov är högst oärligt.

 • ulf schack
  ulf schack

  För att svara på din första fråga, Henrik. Ja människor döms på grundlag av deras moral, och har så sen urminnes tider. Det är t.o.m ett skrivit i lagen och verkar vara ett överenskommet koncept på brott och straff. Om du hoppas på rehabilitering och beskydd av samhället i övrigt är det viktigt för en domare att kunna avgöra vilket hot eller förbättringspotential förövaren lovar. Sånt görs på "känn" mer än nåt annat, eftersom det kvantifierbara endast fångar så lite, med våra primitiva mätmetoder. Därav mänskliga domare o inte bara maskiner som, även där, bestämmer åt oss. Låt oss hoppas det så förblir. Edit: Men sen visade sig att det var inte alls det klippet handlade om. Du inledde med ovanstående fråga för att sen glida över till konceptet dubbelmoral, alltså olika behandling. Det är omoraliskt nära clickbait, Henke. Bara så du vet

 • Cissi Götesson
  Cissi Götesson

  Vilken dubbelmoral, mår illa av sånt. Till denna Marika Carlsson, eftersom du har förkastat Guds ord kommer han att förkasta dig, omvänd dig medan det ännu finns tid.

 • Mishmish Karkar
  Mishmish Karkar

  Vi behöver en video om vaccinationspassen som de vill rulla ut i hela EU

 • Pax Bella
  Pax Bella

  H uttalas på latin. Orsaken till varför det inte uttalas på franska, spanska, italienska och andra moderna romanska språk är för att det föll bort i uttalet nät latin gick över till vulgärlatin. Det sakliga innehållet vat däremot tämligen vettigt.

 • toteK
  toteK

  Väldigt intressant video som vanligt!

 • olovdenstore
  olovdenstore

  Intressant och välgjort. Men jag tänker att samhällets förtjänster inte kan komma helt utan "biverkningar" och att det samhälle vi har, trots allt är ett bra samhälle. Däremot är det viktigt att granska makten och de som är nära makten, hela tiden. Det är absolut viktigt att man inte låter de som åtnjuter fördelar pga sin position i samhället, tala oemotsagt. Man behöver dels beakta risken för att deras åsikter styrs av rädsla för att förlora sin position, dels ta hänsyn till att deras positioner och bakgrunder gör dem icke-representativa. Sen skulle det i och för sig inte alls förvåna mig om dessa statens kompisar ändå har en mer rättvis hållning i samhälleliga diskussioner än vad folk har mest. Jag är till och med tämligen säker på det. Men visst, man kan hävda att staten ska vara supermoralisk, eller extremt öppen. Nu förstår jag ju att problemet inte är detta utan att libertarianer som Henrik J inte vill ha en stat alls (eller extremt liten), bland annat pga det jag kallar biverkningar. Men som sagt, jag är rädd att vi måste acceptera ATT biverkningar existerar, samtidigt som vi självklart ska slåss för att minska deras påverkan. Det var trots allt institutioner som byggde landet once apon a time och jag tror att en stark stat med starka institutioner är viktiga även i framtiden.

 • Håkan Sundqvist
  Håkan Sundqvist

  bra

 • Máttis
  Máttis

  Klockrent.

 • Gunvor Åsäng
  Gunvor Åsäng

  Kunde inte sagt det bättre själv....

 • Bassa the heling mind Cassa
  Bassa the heling mind Cassa

  Då kan man sänds dom flests politiker dit

 • David Cronfalk
  David Cronfalk

  Jag börjar misstänka att Henrik är en android. Jag tror aldrig att jag har sett Henrik blinka.

 • Philip Battersby
  Philip Battersby

  Hade man kunnat överdosera på Godhetsknarkande, så hade hela vänstern och hela mediala etablissemanget dött för länge sedan.

 • Peter Rosqvist
  Peter Rosqvist

  Med frenesi levererar du sanningar varje vecka. Det är fantastiskt att du lyckas ” tvåla till ” det s k etablissemanget varje gång. Tack Henrik för att du finns och orkar! Alltid lika roligt att titta och man känner sig belåten efteråt👍🏻 Mycket lärorikt!

 • kent wärlander
  kent wärlander

  Allas lika värde ?? har vi vanliga dödliga lägre stående inget värde då? .Sen när skyddades brottslingar ? ska dom inte sitta bakom galler?

 • fimfengius
  fimfengius

  Oerhört viktiga jämförelser. Men bör man inte närmare och djupare problematisera vem/vad/vilka som normerar vår tids humiliores och honestiores? Och inte minst varför detta för tillfället görs så pass ihärdigt?

 • M C
  M C

  Klasskamp sker i alla samhällsklasser. Det SVT gör är att premiera sin ingrupp där man kan ha husdjursprojekt som ex Yasin. Staten kämpar enbart för sig själv och de som argumenterar utanför sin grupp blir oavsett argument misstänkliggjorda. Vänsterns intåg i institutionerna, påivrat via grupper som Clarté, i kombination med förflyttandet från en materialistisk till estetisk vänster har skapat alla de här halvkorrupta giganter till statilga institutioner. Det kan inte bara vara jag som anser att vi lever i en förrevolutionär tid.

 • Mikael Pruttsson
  Mikael Pruttsson

  Den här gången tycker jag Henrik undviker pudelns kärna - den helt öppna aktivismen inom Public service. Byt ut Federley mot Åkesson. Nä, just det, han skulle inte ens bli inbjuden till ex Aftonbladet Carina Bergfeldts politiskt korrekta program där den rätta värdegrunden råder.

 • Guy
  Guy

  SVT äcklar mig

 • Anders Eriksson
  Anders Eriksson

  "Moralisk klass"? Jag skulle vilja säga, släng det där klassamhället åt helvete. All form av klassamhälle.

 • Oscar Harrysson
  Oscar Harrysson

  Nu är det skillnad att få ett pris för en vis kategori och att sedan får vara med på ett större evenemang. Yasin hade självklart inte fått vara med i Mello heller. Sen så är det väl inte rimligt att jämföra en stor festival där flera tusen personer är och festar med en privatperson även om jag förstår din poäng.

 • Erik Bernesson
  Erik Bernesson

  Om man är journalist på DN och mördar en 21-åring på öppen gata bara för att han ser ut som en nazist, så kan man få Peter Althin som advokat, och då är man en fri man efter 9 månader i fängelse, redo att prisas av hela Sveriges journalistkår för fantastiska bedrifter. Jag undrar vad 21-åringens föräldrar tyckte om detta? De fick i alla fall pengar till begravningen i skadestånd. sv.wikipedia.org/wiki/Jacques_Wallner www.flashback.org/t1803341 www.flashback.org/t1803341p21 Gissa hur många som för alltid kommer att hata etablissemanget efter en sådan här dom?

 • pqsnet
  pqsnet

  Ang Yasin och Torsten Flink... 08:59 Till skillnad från Torsten Flink har Yasin liksom Centerpartiet en politisk betydelse. Gangster-rap är vänsterns musik, deras hood, deras homies och beviset på en lyckat mångkultur, ja förutom allt det där som musiken egentligen handlar om och allt som kommer med den. Att inte hylla den skulle ju kunna innebära problem för väljarstödet. Men Torsten Flink kan man offra utan förlust.

 • pqsnet
  pqsnet

  Ang Särbehandlingen av Federley... 08:10 Till skillnad från komikern som skamfilades har Federley en politisk betydelse. Han är Centerpartist, och om Centern skulle tvingas stå till svars för alla sina "P"-skandaler skulle de snabbt sjunka i förtroende och väljarstöd, och det går ju inte för sig knappt ett år innan nästa val. KD, M och SD måste man ju sänka däremot till varje pris.

  • Bengt Frantzen
   Bengt Frantzen

   Trevligt att se en man snyggt klädd.

  • Bengt Frantzen
   Bengt Frantzen

   Sossarna kallar det demokrati. Men det gäller bara dom själva.

  • Bengt Frantzen
   Bengt Frantzen

   Centern sänker sig själv.

 • Jack Nisson
  Jack Nisson

  Intressant syn på det som händer!

 • namnet
  namnet

  Grym video Henrik! Nu har du gjort för många bra videor och visat alldeles för mycket mod för att jag inte ska stötta dig på patreon ;)

 • Anne-Marie Nordin
  Anne-Marie Nordin

  Det största problemet i Sverige är islamiseringen! Islam är det värsta som hänt västvärlden.

 • Mike Lindblom
  Mike Lindblom

  Som alltid klockrent. Tragiskt att statens olika mediagrenar försöker förstöra en människas liv när denne köpt sex av en annan vuxen människa. Detta samtidigt som det dessvärre accepteras att våldtäkter kan ses med andra ögon.

 • elizabeth hagman
  elizabeth hagman

  vilket hyckleri i Sverige. Fasansfullt

 • Oliver Lundström
  Oliver Lundström

  Mr cool har mitt stöd. De som vill ha kontakt med han, kolla in an på twitch under namnet "antonmagnussonstream"

 • Anders Gullberg
  Anders Gullberg

  Jag röstar på SD och är dessutom barnfadder. Ändå blir jag kallad som en rasist av hjärtlösa individer i Facebook som hatar SD. Sensmoralen...oavsett är du anklagad på grund av moraliska aspekter som människor tror på. Det kallas också som ideologi och klassisk tradition där man vill placera folk i olika klasser.

 • ?
  ?

  sens när blev Thorsten Flinck inte del av överklassens etablerade snobbiga topp skikt, plötsligt gemene mannen som jobbar på Ica och gör några pjäser på helgen ha ha

 • ninjabunny
  ninjabunny

  Älskar den demoniska elden med röst förvrängning

 • nohaste4me
  nohaste4me

  Vaccinimpact.com här se du redan nu vad som händer med folk som har tagit vaccinet

 • Daniel C
  Daniel C

  Är det verkligen bara SVT och Federley som borde stå i fokus här? Inte det faktum att en pedofil dömd för 22 fall av övergrepp mot barn på något makabert sätt är på fri fot? Jag saknar ord. Alltså inte på det figurativa sätt man brukar använda frasen på, jag saknar bokstavligen förmågan att uttrycka min avsky mot det svenska rättsväsendet.

  • Daniel C
   Daniel C

   Alltså... hur?! Hur är det möjligt?

 • Anton Thorell
  Anton Thorell

  Kom igen, det är väl självklart att en av våra toppolitiker bemöts på ett annat sätt i media än en mycket perifer komiker? Korkad jämförelse. Båda har ju dessutom jagats av en internetmobb. Federley har lämnat alla uppdrag, inte bara tagit ”timeout”.

 • Håkan Spångberg
  Håkan Spångberg

  PK-adeln tar hand om "de sina". Förvånar föga. Vapnet är main stream media. Mitt förhållningssätt till detta är att förakta PK-adeln och main stream media.

 • Mayor Mayer
  Mayor Mayer

  Härlig outfit Henrik! Älskar slipsen.

 • Sabine Olofsson
  Sabine Olofsson

  Tack för din public service!

 • Carolingi
  Carolingi

  Vänsterliberalerna i den abstrakta teorin: *allas lika värde!* Vänsterliberalerna i den konkreta praktiken: *denna video.* Tack för en lysande video. Tycker att det är dags att liberaler - riktiga liberaler, som du själv - går samman med de konservativa krafterna i samhället för att slå tillbaka mot vänsterns vansinne. Samhället kan inte degenerera mer, det måste ske ett maktbyte i riksdagen, vi behöver en liberalkonservativ regering.

 • Julbombning
  Julbombning

  Hej! Kan du göra ett helt avsnitt enbart avsedd för P3’s vänstervridning? Jag lyssnar mycket på P1 men P3 är otroligt vänstervridet och inte objektivt!

 • Ann Wahlquist
  Ann Wahlquist

  Livläkarens besök är SKITBRA..... Filmen "a royal affair" är superbra..... Alicia Vikander är en riktig pärla.....

 • Magnus
  Magnus

  Inte kollat på detta, men det libertarianer sa fram tills för fåtal år sen var att SDare hårt dissande islam var rasister. Om detta släppts då skulle Jönsson sagt att Yasins pris var tokigt, men att SDaren också gjort fel. Jönsson har analyserat objektivt, en libertarian principiellt för fri invandring. Inte invandring som ger problem, det kan inte vara fel på människor, leve kapitalet! Materialism närmre trotskister än klassisk borgerlighet, principer om absolut individualism och fri invandring är direkt skadliga.

  • Magnus
   Magnus

   Har nu tittat lite, och vilket pladder. 12:10, som upprepas, att det viktiga inte vad som är rätt, men att media bemöter liknande saker olika. Hur är det opposition? Fortsatt kritiseras/hånas att moral ens söks upprätthållas, hur är det borgerligt? Människor och kulturer är olika, där står konflikten. Detta är inte opposition.

 • shoo682
  shoo682

  Bortkastad tid och missledande information på en del aspekter. Du väcker känslor och skapar ilska, istället för att förena oss och skapa förutsättningar tillsammans.

 • Andreas Rosenberg
  Andreas Rosenberg

  Henrik är Guld! Vi ser samma skillnad mellan MSM och den fria pressen på nätet. Ja generellt all politisk propaganda/åsikter från vänster ska ses som goda; rasistiska antirasister, identitetspolitik, genusflum, klimatflum, kollektivism, skuldbeläggande, intolerans, våld, skatter, statlig/offentlig styrning, regim-tv, okvädesord och politisk klåfingrighet samt begränsande av åsikts- och yttrandefriheten för den goda sakens skull. När signalpolitik, pk, känslor, grupptryck används av makten mot folket. Vi badar i propaganda och det är dem som har makt och kontroll över media som bestämmer vad som ska ses som sanning och vad som är förkastligt.

 • Marie Ljunggren
  Marie Ljunggren

  Jag gillar verkligen dina hänvisningar till romarrikets lagar och moraluppfattningar! Dina videor innehåller inte bara samhällskritik och analyser utan också folkbildning. Bra gjort, Henrik! Därflr förlåter jag dig, nästan, för att ditt intro är så gällt. 😃🌷🌷🌷

 • sasse Brasse
  sasse Brasse

  Bra!

 • ALREADY WOKE
  ALREADY WOKE

  Det är bra att han har blivit känd, nu kanske samhällsproblematiken tas på allvar när folk får höra hur det är att leva i ett sånt klimat ...

 • ALREADY WOKE
  ALREADY WOKE

  Bra att du ger honom uppmärksamhet.. Yasin är en hårt arbetande artist, se inte honom bara som en kriminell...

 • Benny Bula
  Benny Bula

  "With great power comes great responsibility". Jag har avföljt Marcus Oscarsson pga hans sväng mot det mindre objektiva. I början upplever jag det som rena analyser där vi som lyssnare själva fick avgöra vad vi skulle tycka, men att han sedan dragit sig mot det mer subjektiva och fostrande. Dina lördagskrönikor låter mig också välja själv då du inte lägger särskilt många värderingar i det du säger utan problematiserar företeelser och beteenden. Keep it up och fortsätt låta oss tänka själva! Det uppskattas.

 • Sindra Petersson Årsköld
  Sindra Petersson Årsköld

  Alla djur är jämlika. Men vissa djur är mer jämlika än andra.

 • Kevin
  Kevin

  Henrik, hur mycket tid lägger du på detta? hur många är ni i ert team? Förbereder man "manuskript" på saker du ska ta upp låt säga 20 veckor åt gången, sen om det kommer något sensationellt så skjuter man allt en vecka framåt och du gör en extra? Oavsett och återigen så är det vansinnigt bra igen.

 • Niklas Karlsson
  Niklas Karlsson

  En intressant betraktelse jag själv upplevt och sett är ju när man diskuterar ämnen men kanske har en mindre önskvärd åsikt. T.ex ej övertygad om prideparadens utformning och vad den kommit att vara. Meningsmotståndaren vill gärna dra den där "Medelålders-mans Vargtröjan" på mig, hela köret. Men om man då helt enkelt, på påståendet att man skulle vara straight, är vad lärda kallar bi eller pansexuell så blir det genast svårare. Och det faller lätt i en dubbelmoralitet, och det blir mer ett " Jaha oj, hoppsan, ja men hmmm" -argument. Tappa tråden är ju alltid okej att göra, men man kan ju inte byta åsikt för att den där "vita medelålders" -bulvanen var skevare än väntat. Jag har generellt kommit att inse utan direkta belägg än det upplevda, om man inte räknar diverse filosofier eller andliga strömningar. Att mikro speglar makro. Det som händer nära runt en, speglar samhället i stort. Det har blivit en Stefan och Krister-buskis med blod. Tack och bock för en bra video. Däremot har jag svårt att se att det här ska bli bättre överhuvud de närmaste åren. Mvh Niklas

 • Robin Lundahl
  Robin Lundahl

  Som vanligt, vänstern är godheten själv och högern är djävulen själv. Det har varit så länge och är inbyggt i vårt lands indoktrinering.

 • Gunnar Magnusson
  Gunnar Magnusson

  Jag måste säga, att du är stor!

 • Bassa the heling mind Cassa
  Bassa the heling mind Cassa

  Varför har du personer i din intro som har contacktee med pedofiler

 • Bassa the heling mind Cassa
  Bassa the heling mind Cassa

  Ja

 • MoonWolf
  MoonWolf

  Man kan ju inte angripa kristendomens åsikter om homosexualitet och samtidigt försvara islam. Klart det finns bokstavstroende som ser homosexuella som dåliga inom båda religioner, men så vitt jag vet, rätta mig om jag har fel, så finns det inte kristna stater som förföljer homosexuella. Om man däremot kollar på till exempel Saudi-Arabien eller Iran... Ja, då får du ett annat resultat. Man kan egentligen inte säga "kristendomens värderingar" eller "islams värderingar" eftersom det finns många tolkningar av deras heliga skrifter.

 • Johan Andersson
  Johan Andersson

  Att försvaret för sitt hycklande eller snedsteg är "Vi kan inte kommentera enskilda fall" gör mig fruktansvärt irriterad, avgå och avskaffa det mesta inom offentligsektor helst igår.

 • Wille Pille
  Wille Pille

  Jättebra video som vanligt! Men varför är det så viktigt att nämna att du är "entreprenör", hade du nämt att du är rörmokare om du varit det också?🙄

 • Pellemanify
  Pellemanify

  Bäst är du Henrik! Men jag kan bara inte hålla med om vad du säger vid 19:52, problemet är mer utbrett än så. Dock så får det klart lättare en större effekt när det är statligt.. Folket här om tydlig grundläggande moral inom det statliga och förväntan på samhällets invånare? Låter kanske illa när jag skriver det så men jag snackar egentligen om verksamt arbete för att stärka de mänskliga rättigheterna och hur vi kommunicerar med varann på mest effektiva sätt. Vuxenskola någon? Garanterat att alla människor hade behövt en modern skolmiljö att växa tillsammans i. Lägg inte in dina förutfattade tolkningar i vad det skulle innebära, tack.

 • Olle Dahlberg
  Olle Dahlberg

  Varför var min prenumeration avslsgen jag hade inte gjort det. Kanske jag är för misstänksam.

 • Christopher Jakobsson
  Christopher Jakobsson

  Det råder alltid en jävla dubbel moral. Socialdemokraterna fy fan vilken jävla skit.

 • Börje Eriksson
  Börje Eriksson

  Svensk media lägger ner all energi när det är Demonstrationer i Belarus (Vitryssland) och de möts övervåld av Polis, lika i andra länder långt bort, men här i Sverige vill inte Vanliga media ta upp det och gör de det så skrivs och sägs det att det är rena huliganer gangstrar högermänniskor mm. mm. som demonstrerar, jag har väldigt svårt att få detta att gå i hop!

 • Nr1Sgt
  Nr1Sgt

  Början av videos ägnas ät att bygga någon slags teoritesk grund för att jämföra samhällets tvetydiga dömande av två individer som gjort en liknande överträdelse. Sen ger du flertalet par exempel på vad du anser (implicerat från teorin) vara liknande överträdelser. Det är dock trivialt för den som tänker lite att Inget exempel klarar hans egna krav på "liknande överträdelse" ur en etiskt perspektiv(låt mig poängtera att inte heller jag tar ställningen till de olika fallen) . Sedan kommer vi till slutsatsen som är bla bla bla statens fel. Om vi har (o)tur kan herr Jönsson bli Sveriges svar på The rubin report. En kanal som pratar om "de stora frågorna", varje slutsats är att staten är boven och för att komma dit används inget annat än löst sammanhängande anekdoter som inte ens deduktivt leder till slutsatsen.

 • Leli Dawi
  Leli Dawi

  En av dina bästa videos. Uppskattar verkligen poängen du gjorde mot slutet om att många bara vill byta ut moralpolisernas åsikter istället för att ta bort moralpoliserna helt. I många av dina videos tror jag först att du är påväg att göra ett typiskt höger-argument som jag hört innan, men sedan överaskar du mig mot slutet och gör en mycket bättre poäng som jag inte tänkt på innan. Det märks att du själv inte är dubbelmoralisk, du står fast vid dina principer istället för att alltid vara partisk, och det är så ovanligt nuförtiden att jag nästan undrar vilka dina tittare är. Alla är ju så extremt partiska nuförtiden.

 • Javier Godar
  Javier Godar

  Det var Pieret som stal skulpturerna, inte Picasso. Han köpte dom, visst. Men de var inte i huvudutställningen och lagrades med tusentals andra mindre konstverk. det var ganska normallt på den där tiden att plocka upp mindre konstverk från Lóuvre. En annan tid...

 • nmeau
  nmeau

  Fy fan, rent ut sagt

Nästa