LIBERALERNAS VÄGVAL: SOCIALDEMOKRATERNA SPÅRAR UR
26:05
63,882
Reddit
På Liberalernas partiråd den 28 mars beslutade en överväldigande majoritet att partiet ska stötta en borgerlig regering vid nästa val.
Beslutet fick statsminister Stefan Löfven att utmåla Liberalerna som ännu ett i raden av partier han fruktar ska äventyra Sveriges demokrati. I samma intervju prisade även statsministern vänsterpartiets demokratiska kompass, i ett utspel som på grund av sin regelrätta historierevisionism utlöste ett befogat medialt ramaskri.
Varför har reaktionerna på Liberalernas beslut blivit så starka? Varför är statsministern så angelägen att utmåla legitima partiers beslut som demokratifarliga - samtidigt som han försvarar ett parti som bevisligen faktiskt hyst totalitära ambitioner? Och vad händer med ett samhälle där den sittande regeringen utmålar oppositionen som demokratiskt illegitim?
Dessa frågor tar jag upp i veckans video.
KÖP MIN T-SHIRT “Demokratins förgörare” här:
👕 bit.ly/2LaqAry
STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
----------------------------------------------------
🥇 Stöd mig via Patreon:
www.patreon.com/HenrikJonsson
📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
FÖLJ MITT VECKOBREV:
💌 mailchi.mp/7f8b9bed9375/henrik
Innehållsförteckning:
00:00 - Intro
03:00 - Liberalernas vägval
04:30 - Från frisinne till vansinne
10:00 - Optik och praktik
15:00 - Olyckskorpar och asgamar
18:30 - Odemokratiskt demokratiförsvar
24:30 - Outro
KÄLL-LÄNKAR:
----------
DN-intervjun med Löfven:
www.dn.se/sverige/lofven-begriper-inte-att-l-kan-samarbeta-med-ett-icke-demokratiskt-parti/
“Hyckleri som saknar motstycke”
www.svt.se/nyheter/inrikes/kristersson
“Inget skäl att rösta på Liberalerna”
www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/GaReEB/det-finns-inget-skal-att-rosta-pa-liberalerna

Kommentarer
 • Henrik Jönsson
  Henrik Jönsson

  ALLT ÄR ENYAS FEL. Om någon undrar så är det alltså inte JAG som monetiserar den här videon. På grund av att jag inkluderat 10 sekunder av Jean Claude van Dammes "Most Epic of splits" har alltså Enyas skivbolag WMG fullständigt LUSAT NER den här videon med reklam. Så ni kan ju lägga på minnet att inte köpa deras skivor istället.

  • Tobbe Bergman
   Tobbe Bergman

   @snuffeldjuret Det beror helt på vilken plattform/webläsare man använder ! Just nu använder jag min surfplatta med Android och Kiwi browser med Adblock och ser aldrig någon reklam ! På min stationära dator funkar Adblock utmärkt i kombination med Google Chrome !

  • snuffeldjuret
   snuffeldjuret

   @Tobbe Bergman om jag fattat rätt är det lite bökigare att fixa det på mobilen/plattan.

  • fimfengius
   fimfengius

   Störs faktiskt inte av reklamen. Tycker sakinnehållet i din video på alla sätt gör reklamen värd att rullas.

  • Tobbe Bergman
   Tobbe Bergman

   @krijo210 Trodde alla hade Adblock ! Jag ser aldrig någon reklam !

  • Fredrik Jonsson
   Fredrik Jonsson

   Klassiskt Enya! Alltid en kul idé och låter bra i stunden, men efter är det mest ångest.

 • Thomas Hörz
  Thomas Hörz

  Pelle Jönsson har aldrig varit på spåret

 • Pär Guth
  Pär Guth

  Så sant som det är sagt. Det är inte demokratin som är hotad - det är socialdemokratin.

 • Dehistoriapiscium fish
  Dehistoriapiscium fish

  Alltså, det handlar om en genuin oro för ett parti som har koppling till högerextremism. Det är inte en konspiration eller en lögn han sprider för att sitta kvar, utan det är hans genuina oro, befogad eller inte. Sen var kommentaren om VPK lite.. märklig, kan en tycka. Kommunister i sig har (tror det eller ej, alla är inte Stalinister) stått på demokratins sida i väldigt mycket men VPK hade ju nära samarbete med Sovjet. Så rätt så taktlöst

 • Vera Sevet
  Vera Sevet

  Stefan Löfven själv är kriminell

 • MoonWolf
  MoonWolf

  Åh herregud vad du steg i mina ögon när du använde Cersei Lannister, kamrat Jönsson. Och jag som inte trodde du kunde bli bättre! Du tillhör en mycket liten grupp (tillsammans med tex Ordförande Allard) som ger mig hopp om Sverige. Tack för ytterligare en fantastisk video!

 • Micael8000
  Micael8000

  Från klarhet till klarhet! Mycket bra! 👏🏻👏🏻👏🏻

 • John Heijke
  John Heijke

  En stor anledning att åter igen tacka dig Henrik Jönsson för en briljant analys av vad som sker i svensk politik. Dessa presentationer är inte bara tydliga och klarsynta. De är också högst underhållande.

 • Kenneth Moh
  Kenneth Moh

  Nja, bra program och det är riktigt att V, S samt C har haft en rasistisk bakgrund. Man kan nog också lägga till M och L också under andra världskriget. Efter att ha studerat SD så är jag inte riktigt säker om de har varit rasistiska. Partiet var ju egentligen emot att gå med i EU och invandringsfrågan var ju en del av det. Att man inte vill ha massinvandring är ju inte att vara rasistisk.

 • Viktor Karlsson
  Viktor Karlsson

  Tack för en bra och viktig kanal med samhällsinformation Henrik! Idag lånar jag lite power från dina lyckade tittarsiffror, ursäkta min fräckhet, jag får bjuda tillbaka nån dag, ser fram emot Trumps nya plattform med spänning. Jag vill slå ett slag för jämlikheten rörande oss pappor och mammor. Vi pappor förlorar i nio fall av tio vårdnadsmål i Rättsväsendet och tvingas i tio fall av tio att betala underhåll. Ska det vara så? Denna 11 år gamla sång, tillägnad min son skrev och producerade jag i Skärholmen 2010. Gör gärna tummen upp. Önskar er en trevlig dag! Titta på ”Viktor Radar featuring Michael Ngum - My Son (Never Gonna Give You Up)” på SVname svname.info/nick/video/hpBtkLR3aZnGyJE

 • Gunnar Isaksson
  Gunnar Isaksson

  Övervägande majoritet? Så lät det inte i SVT/SR där hette det knapp majoritet. Där hör man!

 • aon10003
  aon10003

  Du kritiserar alltså sossarna för att dom inte vill arbeta med ett Nazistisk parti. Snacka om att spåra ur.

 • Pellemanify
  Pellemanify

  Äckligt att det funkar så.

 • Willy Norrmen
  Willy Norrmen

  Ut i främsta ledet, finns som gör det annars tar vi det i Tinget.

 • Björn Johansson
  Björn Johansson

  Nästa steg är kanske att hävda valfusk om inte Socialdemokraterna vinner valet.

 • Tor Henriksson
  Tor Henriksson

  Skulle inte vilja samarbeta med L nu

 • Omega
  Omega

  S vet att åsikts ridån håller på att ändras emot dom och är bara desperata att hålla uppe den nuvarande makt ordningen och gör allt för att få den att vara kvar i deras tjänst.

 • Gerald Wennerlund
  Gerald Wennerlund

  Jag har en undran över det som sker i Sverige. Vilken tyngd har Sveriges "konstitution" för våra politiker? Sveriges grundlagar är de fyra grundlagar som reglerar Sveriges statsskick. Dessa grundlagar är regeringsformen, tryckfrihetsförordningen, yttrandefrihetsgrundlagen och successionsordningen. Grundlagarna fungerar som en grundnorm som är överordnade andra lagar och bestämmelser.

 • M B
  M B

  Sosse fasonerna måste få ett slut!

 • Göran Björklund
  Göran Björklund

  Tänk att jag faktiskt inte tittar på dig men gärna vill lyssna! Då är det bara löjligt med de ljud som kommer så fort det ska visas någon symbol.

 • fimfengius
  fimfengius

  Hej Henrik, såg din video först idag och den är väldigt viktig och väldigt bra. Dock har jag en undran som handlar om varför den vänsterliberala falangen i partiet, dvs journalistkåren, vill stjälpa sitt eget parti genom att helt opponera sig mot partistyrelsen förslag att samarbeta med SD? Begriper inte den här falangen att de håller på att skickas ut ur Riksdagen och därmed bli helt nollade? Således, vad är det för processer i den här falangen som gör den så självdestruktiv som liberal? Den hade ju bättre passat in i Centerpartiet eller faktiskt i Socialdemokraterna. Och då undrar man varför den helt enkelt inte förlägger sig där den hör hemma istället för att söndra sig själv? I övrigt definierar nog SD sig själva så som socialkonservativa (dock med nationalistisk grundsyn) och inte som direkt nationalkonservativa. Endast AfS ser ut att definiera sig som ett helt nationalkonservativt parti. Tack!

 • Bengt Hansves
  Bengt Hansves

  Gör någonting om Centerpartiet / Bondeförbudet ! De tappar också många toppnamn nu !

 • Bengt Hansves
  Bengt Hansves

  För att någonting skall kunna transformeras måste det störtas ner i grunden ... Skapande förstörelse eller som det sades i DDR:s nationalsång.. " .. Auferstanden aus Ruinen ..! " :-)

 • Bosse Raven
  Bosse Raven

  Det största hotet mot demokratin är såzzarna. 🤮

  • Anders Svensson
   Anders Svensson

   Internet och verkligheten är Sossarnas största fiende !

 • Martin Mellembakken
  Martin Mellembakken

  Du har blitt sykt god til å lage videoer mann, veldig bra forklart på en underholdende måte.. Stefan löfven er en farlig mann dere må få slike folk ut av politikken ellers mister dere landet fortere enn du klarer å si radikal globalisme

 • Ingrid Arvidsson
  Ingrid Arvidsson

  Ojojoj så arg Löfven är för att liberalerna gör det som sossarna gör. Smider ränker, planerar och ser över strategier. Visar på hur svag deras politik är. Ja det är odemkratiskt. Men det borde Löfven ha tänkt på själv med sin egen mångfalds kultur.

 • Mats Nilson
  Mats Nilson

  En förträfflig video, det kan inte förnekas.

 • Scamaz
  Scamaz

  Om Sossarna får 40% av rösterna Sossarna: Demokrari är underbart och det fungerar! Om Sossarna får 10% av rösterna Sossarna: HÖGERPOPULISTERNA HOTAR DEMOKRATIN, RÖSTA PÅ OSS FÖR ATT RÄDDA DEN!

 • Enrique Torrente del Valle
  Enrique Torrente del Valle

  Stort tack Henrik, nydelig presentation!!! Dock bör nämnas att sossarnas extremt korporativistiska politik har varit relativt antidemokratisk sedan 70-talet så detta fenomen är ingenting nytt. Agitationen blir dock alltmer lik Adolf Hitler själv i takt med att dess mutbara valboskap minskar och makten till denna maffian ser sig hotad. Kommer fortfarande ihåg en partiledarutfrågning på 80-talet som gjordes av studenter och hade till syfte att involvera yngre krafter i politiken. När Olof Palme fick en lite väl komprommeterande fråga från en påläst student svarade Palme med osedvanligt arrogant blick: - Jag tror… att du har förläst dig på Svenska Dagbladets ledarsidor. Något svar på själva frågan studenten ställde fick ingen av oss och SvT hade tydligen inte något intresse av att pressa denna -för många ur fårskocken svenskarna väldigt populäre ledare- på någon förklaring eller att han verkligen svarade på studentens fråga. Med tanke på att korporativismen är fascismens lillebror så har jag god grund för att kalla denna korrupta organisation för sossefascistisk. Som äkta knegare har jag ingenting gemensamt med detta maktkåta bidragsparti och skäms för hur de kan kalla sig för något som helst som överhuvud taget innefattar ordet «arbete».

 • Niclas Horn
  Niclas Horn

  Jag har alltid varit sosse, observera, varit. Men som Stefan å Co håller på kan jag bara inte rösta på dem längre. så jävla trött på allt skitsnack de kör med. skit samma om andra partier gör det. sjunk inte till deras nivå.. men nej, de sjönk ännu lägre. alla på S sidan är rökta hos mig och många andra.

  • Anders Svensson
   Anders Svensson

   Ett uppvaknande ! Guldstjärna till dig !

 • palpatine84
  palpatine84

  Bra video. Ful slips.

  • Anders Svensson
   Anders Svensson

   STFU !

 • Antakaran
  Antakaran

  Hur kan skitpartier runt 4% få större inflytande än partier runt 20%? Demokrati?

 • carl magnussen
  carl magnussen

  Socialdemokraterna = High treason towards people, culture and nation.

  • Anders Svensson
   Anders Svensson

   Traitors plain and simple !

 • Andreas Wilson
  Andreas Wilson

  Vad är den största risken ? Att S totalt förstör Sverige eller att liberalerna samarbetar med SD. På vilket sätt hotar detta demokratin?

 • Ti Ger
  Ti Ger

  När kommer Order 66?

 • HEJ HEEEJ
  HEJ HEEEJ

  Det är bara sd och vänsterpartiet som sticker ut i Svensk politik, lika halvkorrupta båda två tyvärr... dock inget i jämförelse med resterande 6. Tror det sker ett politiskt skifte, små skitpartier åker ut, till en början L och MP och sen flyger KD och centern ut...

 • HEJ HEEEJ
  HEJ HEEEJ

  Sossarna borde inte ens ses som vänster, vad är vänster med dom?? Helt sjukt oprogressiva, vill bara ha makt??

 • Thomas Hörz
  Thomas Hörz

  Till och med Pelle Jönsson vet ju att SD vill ha ett samhälle som liknar de i Ungern och Polen. Hans krav på vilken sorts demokrati vi skall ha kan nog inte bli lägre

 • Sir TogII
  Sir TogII

  Beklämmande, men jag tror det behövs en total breakdown innan något bättre kan växa fram. Frågan är hur mycket som förstörs innan dess.

 • Migge Mogge. du är BÄST. Lennart
  Migge Mogge. du är BÄST. Lennart

  Sverige är inget land Sverige är en Flykting förlläggning inget annat ADOLF LÖVEN HATAR SVENSKA FOLKET FLYG Bomba Flykting förlläggning Sverige i dag Tack

  • Anders Svensson
   Anders Svensson

   Fuhrer Löfven & Co måste bort !

 • Liam N
  Liam N

  Manipulerar och kommer över ens, så att 20-25% av folkets röst är tystad... ...anklagar DOM sedan för att vara "ett hot mot demokratin" =)

 • Åke Andersson
  Åke Andersson

  Som 40-talist undrar jag varför inte sossarna kommer med politiska förslag som går att realisera för att vi (Folket) skall få det bättre istället för att kasta skit som elaka pojkar och flickor i en sandlåda? Hoppas att ni tänker till eller så hoppas jag att ni försvinner för gott.

 • Robin Lundahl
  Robin Lundahl

  S är just idag det enda hotet mot demokratin i Sverige.

 • Göran Nyrén
  Göran Nyrén

  Skall Liberalerna sitta i någons knä, är det bättre att de sitter i SD: s knä än i S knä. S förstör vårt land och använder härskartekniker som skall hålla Liberalerna på mattan. Man påstår att L blir osjälvständigt om de väljer SD att kompromissa med och påstår att L får dålig värdegrund. Just det diffusa begreppet värdegrund använder S flitigt som härskarteknik mot SD. Vilken värdegrund har stora grupper av invandrare, med tanke på de problem vi fått ?

 • Anders Hall
  Anders Hall

  Snygg slips. :)

 • Samuel Estenlund
  Samuel Estenlund

  Den bästa på länge!

 • Björn R Bergman
  Björn R Bergman

  L räknar kallt med att inta samma roll i en borgerlig regering, som MP har i nuvarande. Dvs " En minoritet styr landet"!

 • Willthorn WILLTHORN
  Willthorn WILLTHORN

  Det här var ditt bästa avsnitt.

 • Conny Moreno
  Conny Moreno

  Inget konstigt att rövfen "diktatorn" som inte är folk våld som han verkar tror.

  • Anders Svensson
   Anders Svensson

   Ähhhhum ! Är du frisk ?

 • Elora
  Elora

  Om det är några som är odemokratiska i Sverige så är det Sossarna. De om några borde värna om demokratin, men istället försöker de förstöra den med som mål att behålla makten. Sedan att andra partier kan använda sig av samma saker och sedan göra landet otroligt odemokratiskt är en annan femma...

 • ElitsidanElitTV
  ElitsidanElitTV

  Suverän avslutning på detta avsnitt. Detta borde visas för alla svenskar som har något som helst sunt förnuft kvar.

 • 999mikemc
  999mikemc

  Heja Socialdemokrati 😁

  • 999mikemc
   999mikemc

   @Anders Svensson ändock ett dåligt bevis.

  • Anders Svensson
   Anders Svensson

   @999mikemc Ett lands narkotikapolitik är en bra markör för hur sjukt eller friskt ett land är ! Sverige hör till de allra sjukaste och inhumana trots sina plakat om humanitär stormakt !

  • 999mikemc
   999mikemc

   @Anders Svensson bevisa dit påstående.

  • Anders Svensson
   Anders Svensson

   Socialism är Ondska !

 • woodwyrm
  woodwyrm

  Väl rutet Henrik!

 • David31567
  David31567

  Kan ngn förklara för blir tokig ...när Björklund var partiledare så röstade 2/3 av L att man skulle gå med Löfven...sen Sabuni tog över 2/3 är emot Löfven...verkar f*n att de går partiledarens linje och kan inte tänka själva... vilken normal begåvad liberal trodde att stötta Löfven skulle ge + poäng???????????

 • Robert Lundkvist
  Robert Lundkvist

  Det skrämmer mig hur så många kan tänka sig att rösta på ett så motbjudande parti som Socialdemokraterna. Negativt kampanjande är den enda strategin. Demokratisynen är helt åt skogen.

  • Anders Svensson
   Anders Svensson

   Det är enkom idioter som lägger sin röst på S !

 • Susanna Svensson
  Susanna Svensson

  Det har Löfven under alla 8 år klankat på andra partier, i stället för jobba för att få ordning i landet. Diskutera sakfrågorna är Löfven inte intresserad att diskutera. S försvarar sig hela tiden, de var inte var fel att det gå snett, det är föregående regeringens fel.

 • Susanna Svensson
  Susanna Svensson

  Nya Moderater har varit nr. 2 S under Reinfeldts 8 år. Och M har furtsatt att vara S nr 2 även under de senaste 8 år som S och MP tog mandat att styra landet, har M böjt sig för S. Decemberöverenskommelsen och allt anat S vill ändra. S, MP har fått C och L till hjälp JÖK. Men även M fast inte officiellt är mycket medgörliga i allt vad S vill. Senast de 150 miljarder till EU. M borde ha en ny Gösta Bohman. Ulf verkar tillmötesgå för S.?

 • Beer Drinker
  Beer Drinker

  Nej, demokratin är inte hotad, därför det kan den inte vara i ett land som inte är en demokrati, utan är en DEMOKRATUR, som allt mer har utvecklats till Orwells 1984, och DDR-diktatur.

 • Galnast Tok
  Galnast Tok

  Socialdemagogerna har äntligen offentliggjort vad man menar med "hotet mot demokratin". Demokrati omskrivs från folkvilja till åsiktsförträffligthet där åsiktsförträfflighet alltså är synonymt till socialdemokrati. Det rör sig alltså inte om ett hot mot demokratin i dess klassiska mening, utan snarare om ett hot mot socialdemokratin. Det är förstås ingen nyhet att detta är vad hotet handlar om, men skönt att det äntligen bekräftats av Socialdemokraterna så eventuella missuppfattningar kan klaras ut.

 • Micke P
  Micke P

  Sverige har blivit ett riktigt obehagligt land att leva i, med en halvfascistisk statsminister. Jag har för länge sedan beslutat att lämna detta land så snart jag har ekonomiska möjligheter. Löfvens fackförenings maffia- och översittar skitsnack, ivrigt påhejad av stollen Arnstad, visar att jag hade helt rätt. /Micke P

  • Anders Svensson
   Anders Svensson

   Kolla in 30 minuter med Ylva Johansson ! Folk som anser att hon gör något gott borde fanimej omyndighetsförklaras !

 • Sven-Erik Olsson
  Sven-Erik Olsson

  Henrik glöm inte sossarnas totalitära ambitioner och den de facto totalitarism som de utövat under sina "starka" decennier

 • broadbandtogod
  broadbandtogod

  "Ska jag rösta 7 klöver eller 7 klöver... hm, svårt val" - En svensk

 • vidar ulvstig
  vidar ulvstig

  bra Henrik ser dej jämnt rak och tydlig och helt rätt man ser ju på Steffe att han är ju som en strykrädd hund,,, "jag måste sitta kvar,, vad skall jag göra annars,, jag kan ju inte Svetsa"

 • Gunnar Karlsson
  Gunnar Karlsson

  Ny kamera? Snyggt!

 • pqsnet
  pqsnet

  Apropå Partiernas mörka förflutna... 23:07 Vi behöver inte gå så långt som 1940-tal, inte ens så långt som 1970-tal. Faktum är att flertalet etablerade partier så sent som 2013 helt öppet ägnade sig åt tvångssterelisering av minoriteter i Sverige. Det kan ni läsa om på RFSL Rubrik: "RFSL: Ge skadestånd till tvångssteriliserade transpersoner"

 • Myrslokstok
  Myrslokstok

  Att borga 1 miljon per svensk var ju rent briljant.

 • pqsnet
  pqsnet

  Detta säger så oerhört mycket... 16:48 Att Vänstern drömmer sig tillbaka till Reinfeldts dagar... Det är ju också därför som Reinfeldt i tid och otid, liksom hans son bjuds in i Public Service och andra medier så fort man ska ge sken av att en Borgelig röst ska representeras. Reinfeldt är lika höger som 17:39 Annie Lööf.

 • Xantippa1000
  Xantippa1000

  Allvarligt. Jag hoppas L stannar kvar och att MP försvinner istället. Om jag nu måste välja alltså. Ett borgerligt block behöver ALLT stöd eftersom jag befarar att muslimska Nyans kan ta sig in. Det behövs nämligen inte så många röster. Och de kommer givetvis samarbeta med S, C och MP! Tillsammans kan de, om olyckan nu är framme, få majoritet. Och då är det kanske totalt kört för gamla Svedala. Jag hoppas INNERLIGT att jag har fel! En mycket bra historisk beskrivning av L - tidigare Folkpartiet. Samt övriga partiers synder. TACK Henrik! 💐💐💐 Delad? Självklart. !

 • pqsnet
  pqsnet

  Seriöst Socialdemokraterna har tappat det helt. Ett Parti som inte kan acceptera att Demokratiskt invalda partier kan tänka sig att samtala med andra demokratiskt invalda partier, är i sig inte ett demokratiskt parti. Demokrati handlar om samtal och vilar på fötroende hos folket, inte skrämselpropaganda eller ideologiska floskler 18:53. Det Löfven varnar för är precis det JÖK ÄR, en mycket tvivelaktig konstellation utan folkligt stöd.

  • pqsnet
   pqsnet

   @Anders Svensson Ingen har dock klarat av att förklara för mig varför den Rödgröna Regeringen samtidigt satsade på att anordna vinter-OS i Sverige år 2026, men förlorade möjligheten till annat land, och dessutom satsade över en kvarts miljard på en ny flygplats i sälen som ska stå klar lagom till 2026... Flyget har ju MP och Greta skrikit sig hesa över.

  • pqsnet
   pqsnet

   @Anders Svensson Lagom till Miljöpartiet lovat att Snön ska vara borta för alltid och Svenskarna glömt hur man åker skidor. I alla fall om man ska tro deras nyförvärv, SVT meteorologen Pär Holmgren i en artikel i Expressen 2006.

  • Anders Svensson
   Anders Svensson

   Senast 2026 är de borta från all makt så håll ut ! Till och med Mona Sahlin sägs inse att det är kört senast 2026 !

 • Mendaharin Tusca
  Mendaharin Tusca

  Är en instinktiv centrist, en gång i tiden när jag var ung innebar det för mig folkpartiet. Vartefter alla partier i Sverige alltmer dragits åt vänsterkanten har min röst glidit längre och längre mot högern som konsekvens, idag (med internationella mått) står ett parti ens i närheten av vad jag skulle se som mittlinjen, hatad och ratad som ett extremistparti av de andra.

 • Claes Hallin
  Claes Hallin

  Odemokratisk riktning säger Löfven. Han borde sakgt O-Socialdemokratisk riktnimg.

 • DRAHK
  DRAHK

  Detta är nog den bästa videon du har skapat! Tack för att du finns

 • Terrible Willen
  Terrible Willen

  Okej så om svetsis inte tycker antal väljare avgör hur stor makt man får??.... ae jag kan inte ens spinna vidare på den tanken utan att känna hur hjärncellerna dör i huvet:) ”Denokratin är inte hotad, men socialdemokratin är det” , summerar läget ganska bra.

  • Terrible Willen
   Terrible Willen

   @Anders Svensson jag vet knappt vad nån pratar om nuförtiden^^ det enda man kan va säker på, är att allt man säger på nätet, är fel:)

  • Anders Svensson
   Anders Svensson

   Du talar förstås om de SosseLobotomerade ! Been there, done that !

 • Magnus Blomquist
  Magnus Blomquist

  Det går inte att diskutera politik idag, allt för många är så hjärntvättade och viftar omedelbart med nazist- och rasistkortet och är helt oförmögna att lystna på argument. De har aldrig läst partiprogram och får sina nyheter endast från statsmedia och kvällstidningar, men ändå är de tvärsäkra att det bara är de som har alla fakta och de enda som har "rätt" värdegrund.

 • Ville Vallo
  Ville Vallo

  En dag hoppas jag få trycka din hand! ❤️

 • Claes Granfelt
  Claes Granfelt

  Hej, Sossarna är inga demokrater, de borde kalla sig Socialdiktaturerna De är dessutom det mest populistiska partiet, Sverige har blivit det mest korrumperade folket eftetsom vi har flest bidragstagare. Problemet med bidrag är att det skadar samhället och kommer på sikt innebära att en kollaps är ounviklig. Svenskarna skall hela tiden vara tacksamma annars blir de av med sina bidrag. M.a.o. röstar man på Socialdiktaturerna fortsätter höja skatter och relativt sämre pensioner och sämre bidrag, en omöjlig ekvation.

 • Skenet Shine
  Skenet Shine

  Stefan Löfgren behöver gå bort

  • Skenet Shine
   Skenet Shine

   @Anders Svensson Amen till det

  • Anders Svensson
   Anders Svensson

   ASAP !

 • riverman83
  riverman83

  När man börjar bli lite äldre och följt politiken i ett antal val så blir man knappast förbluffad hur partier ständigt ändrar åsikt och lojalitet. 94 till 06: Sossarna har egen regeringen, Göran Persson vägrar låta MP få några ministerposter trots att de budgetsammarbetar. 06 till 14: Alliansen styr, motverkar S och SD på alla sätt och vis, "kommer inte ta i dem med tång" blir ett begrepp. Reinfeldt håller "Öppna era hjärtan"-tal. 14 till 18: S tar över igen, låter denna gången MP sitta med i regeringen, skapar DÖ med borgliga partier för att hålla ute SD. 18 till 21: S fortsätter med hjälp av delar av Alliansen (C, L), allt för att hålla SD borta. Övriga borgliga kan nu tänka sig att samarbeta med SD efter 10 års uteslutning. C vägrar allt samröre med V. 22 till 26: (Troligtvis sker detta): L går tillbaka till de borgliga och kan tänka sig att samarbeta med SD efter 12 års vägrande. S tvingar C att föra budgetsamtal med V för att behålla sin regering. S vinner valet återigen.

 • Henrik L
  Henrik L

  Så jävla bra. Och det där om Centerns historia hade jag inte en aning om. Vart kan man hitta det? Kan vara bra att använda lite då och då ;-)

 • barbara johansson
  barbara johansson

  Hur stoppar vi val fusk....

 • barbara johansson
  barbara johansson

  Mycket obehagligt är det som pågår. samma shit som USA styrt av G.Soros...

 • barbara johansson
  barbara johansson

  muslimsk country....

 • Bassa the heling mind Cassa
  Bassa the heling mind Cassa

  Hsn e den största terror mot sig eget lanf vi ville inte ha hans förgöeande av sverge

 • Jarmo Minkkinen
  Jarmo Minkkinen

  Räven verkar inte förstå vad Demokrati är för nått.Vi har ingen Demokrati idag Är sjukt få höra denna man säga dess ord om Demokrati.

 • Jan Svensson
  Jan Svensson

  Vad är lib.idelogi nuförtiden? Jan

 • jes wes
  jes wes

  3:06 och globalisterna

 • Thomas Lindberg
  Thomas Lindberg

  SWEXIT & SOSSEXIT

 • Thomas Leion
  Thomas Leion

  Att världens största investerare redan har lämnat vet nog de flesta , men när 10 åriga pojkar på gatan i resten av världen utanför Sverige insiktsfullt pratar om att inte supporta centralbanker eller äga inom Wallenberg sfärens kontroll, så förstår man att det inte finns en chans att drain the swamp kommer tillåta att Sverige får finnas kvar i sin nuvarande form. Efter denna video kan man dock undra hur många generationer det kommer ta innan kvarvarande Svenska befolkningen lämnat huvudstads-syndromet och själv väljer stega in i insikts-samhället. Men jag har gott hopp då Svenskar alltid varit teknik intresserade och när denna fjärde vågens "hale Mary" blivit offentlig kommer friheten och möjligheterna i framtiden lysa starkare än offentliga sektorns uppfattade trygghets-struktur.

 • agges boys
  agges boys

  Rakbladsvasst och träffsäkert fantastik bra!

 • MaskinistN
  MaskinistN

  Svensk politik handlar ju enbart om SD.

 • Daniel Edström
  Daniel Edström

  Sveriges bästa content producer! O gnäll inte på Svengelskan är ni snäll

 • Hugo Swiss
  Hugo Swiss

  Åjo, visst är demokratin hotad. När vi har en statsminister som ÄR själva hotet, med sin vilja att helt subjektivt (efter den egna motaluppfattningen, om vi skall vara snälla) stävja det fria ordet, således att bara ”rätt åsikter” skall få kallas demokratiska, och skall få finnas, i medier som SVname, Facebook, Twitter och Instagram. Då ÄR socialdemokratin inte bara ett hot mot demokratin - de är fullt ut antidemokratiska! Dagens mediastyrning har redan fört oss nästan hela vägen till sovjetunionens ”Pravda” - det tillåtna mediet, givet namnet ”sanningen”... Inte ens i det som så länge gjorde anspråk på att vara frihetens högborg - USA, är ordet längre fritt, sedan de politiskt korrekta antidemokratiska krafterna infiltrerat utbildningsväsende såväl som media, och nu kan stänga av till och med den egna presidenten när de tycker det han skriver är obekvämt. Precis som inte Trumps totala oförmåga att framställa sig själv som en tänkande och förståndig människa skulle räcka, nej, han måste tystas... Och det är ju till och med en uttalad policy idag, från PK-håll. Motståndet skall inte föras dialog med, de skall tystas, så man slipper dialogen. Kan de bli mera antidemokratiskt?

 • Catja Blom
  Catja Blom

  Fattar inte den statsstötta medierna att de inte är trovärdiga mera😂

 • Catja Blom
  Catja Blom

  Vi har kakistokrati som leds av löfven!Vad annat kan man förvänta sig då ?Folket borde äntligen vakna NU

 • dilars1
  dilars1

  2022 kommer nog det "demokratiska " partiet S att be V om samarbete+C+M

  • dilars1
   dilars1

   Inte M utan MP

 • Mr Hyde
  Mr Hyde

  Sorry Henrik! Du är som en jobbig efterrätt på en sorglig begravning, du har ju rätt, men ingen jävel orkar lyssnna på dig. Lös det så är du min för evigt!!!

 • k mj
  k mj

  👍🏽👍🏽

 • Katarina Ekstrand
  Katarina Ekstrand

  Strålande! Men varför nämns inte Miljöpartiet? En vågmästarroll med frispråkig lördagspolitik som cementerat tystnadskulturen.

 • Mikael Pruttsson
  Mikael Pruttsson

  Bra avslutning, Henrik! Lite mer pang på rödbetan.

 • Mikael Pruttsson
  Mikael Pruttsson

  Nästa Regering : S+Mp+C+VPK?

Nästa